Tragédia

2022.04.19. 14:32

Korábban rejtélyes körülmények közt tűnt el a New Yorkban meggyilkolt magyar családanya

Egy New Yorkban élő magyar családanya brutális körülmények közt meggyilkolt holttestére bukkant egy járókelő egy táskában. Újabb részletek kerültek napvilágra a bűntény kapcsán.

Döbbenetes gyilkossági ügyben nyomoz nagy erőkkel a New York-i rendőrség. Mint arról korábban beszámoltunk, egy Amerikában, luxuskörülmények közt élő asszonyt valamikor péntekről szombatra virradó éjszaka megöltek a saját otthonában. Gyilkosa ezt követően egy táskába tette a nő testét, majd elhagyta a tetthelyet. A táskára másnap reggel, pár saroknyira bukkant rá valaki kutyasétáltatás közben. A tettes jelenleg is ismeretlen.

A New York Post részletesen rekonstruálta a történteket.

Ezt tudjuk eddig Orsolya megöléséről

Orsolya férje, Howard, és idősebb fiuk, Jamie épp Oregonban tartózkodott, kisebb fiuk, a 13 éves Leo azonban otthon volt. Az 51 éves asszony péntek este Manhattanbe ment a barátokkal, és helyi idő szerint valamikor éjfél után ért haza. Úgy sejtik, a gyilkosa nem sokkal később érkezett meg a Forest Hills-ben található lakásba, ahol 60 késszúrással végzett a nővel, majd testét az egyik gyermek hokitáskájába tette.

A rendőség szerint az áldozat ismerhette a gyilkost,ugyanis nem találtak betörésre utaló nyomokat, emellett a sérülések szélsőségesen erőszakos mivolta is személyes érintettségre utal.

A feltételezett tettest szombat hajnalban, fél ötkor egy környékbeli ház biztonsági kamerája rögzítette is a táskával. A táskára szombat reggel nyolckor talált rá egy járókelő. Egészen az áldozat lakásától a táskáig vezettek vérnyomok.

A rendőrség nem sokkal később megjelent Orsolya házánál, ahol csak a 13 éves fiút találták otthon, aki azt mondta: nem tudja, édesanyja hol van. Őt a beszámolók szerint bilincsben vitték el kihallgatásra, később azonban kiengedték.

A rendőrség tudja, milyen társaságban mozdult ki az áldozat péntek este. Jelenleg beszámolók és biztonsági kamerák felvételei alapján igyekeznek rekonstruálni az útvonalát, és kideríteni, találkozott-e az este folyamán bármilyen "rejtélyes idegennel".

A boncolási jegyzőkönyv szerint az áldozat nyakán, testén és bal karján találtak javarészt éles tárgy okozta sérüléseket, de voltak vágások, védekezésből eredő sérülések a kezén és az ujjai között is. 

Rejtélyes bejelentés

A Post emellett felderített a család múltjából egy különös momentumot: Orsolya férje, Howard 2020. május 29-én fél nyolckor azért hívta fel a rendőrséget, hogy bejelentse az asszony eltűnését. Elmondása szerint felesége előző éjszaka fél egy körül sétálni indult, ám nem tért haza. Nagyjából fél órával később a férj ismét tárcsázta a vészhelyzeti 911-es számot, hogy bejelentse: meglett a felesége - írja a Bors.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!