Krimi

2024.02.21. 09:35

A másodfokú ítéletre vár az olaszországi gyermekgyilkos, Katalin

Meghozhatják a jogerős ítéletet az olaszországi gyermekgyilkosság ügyében.

Katalin Olaszországban késelte halálra kisfiát

Forrás: Bors

Bradács Katalin 2021 őszén hurcolta a kis Alexet Olaszországba, majd ott több késszúrással végzett vele. Első fokon 20 év fegyházbüntetést szabtak ki rá, de a nő bízik az enyhébb büntetésben.

Katalin és a gyermek apja, Juhász Norbert kapcsolata már a gyermek születése előtt megromlott. Egy ismerőse előre megsúgta az anyának, hogy nem túl jók a kilátásai a gyermekelhelyezési perben, ezért az egykori pornószínésznő 2021 őszén Olaszországba vitte a kétéves Alexet. Ott kapta a hírt, hogy az ideiglenes intézkedés értelmében az apánál helyezték el a kisfiút.

Katalin akkor felhívta Norbertet, hogy rábeszélje a számára kedvezőbb feltételekre, ő azonban nem mutatott egyértelmű nyitottságot, ezért az anya több késszúrással végzett a kisfiúval. A gyermek vérben ázó holttestét lefotózta, majd a képet több szerettének és ismerősének elküldte az alábbi kísérőszöveggel: „Most már egyikünké sem lesz.”

De a nő ennél is tovább ment: a kis Alex testét egy élelmiszer-áruház pénztári futószalagjára helyezte Po' Bandinóban, egy Perugia közeli faluban.

A nemzetközi felháborodást kiváltó ügyben 2023 májusában hozták meg az elsőfokú ítéletet, amely szerint Katalinnak 20 évet kell fegyházban töltenie.

Blonde,Woman,Behind,The,Bars,,In,Dark,,Crying,And,Hiding
Forrás: Illusztráció / Shutterstock

Életfogytiglan a gyermekgyilkosnak

Massimiliano Scaringella, az apa jogi képviselője elmondta: a magyarhoz hasonlóan az olasz jogrendszerben is létezik a tényleges életfogytiglan – írja cikkében a Bors.

Katalin azért úszta meg a viszonylag enyhébb büntetéssel, mert megállapították, hogy tettében a mentális állapota is szerepet játszott. A betegsége súlyossági foka azonban nem zárja ki a büntethetőséget. Az elsőfokú ítéletet korrektnek tartjuk, ezért bízunk benne, hogy ezt másodfokon helyben hagyják

– mondta az ügyvéd.

A Bors elérte Katalin édesanyját, Erzsébetet, aki hetente egyszer beszélhet a lányával Skype-on.

„Látjuk egymást a képernyőn, így szembesülnöm kell vele, hogy egyre rosszabb a gyermekem állapota. Retteg a jogerős ítélettől, mert attól tart, hogy soha nem fog már élve szabadulni. Többször is elmondta már nekem, hogy meg akar halni, és azt tervezi, hogy megöli magát. Meg is mondtam neki, hogy »lányom, te hülye vagy«”

– jelentette ki Katalin édesanyja. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!