mekkora büntetés!

2018.12.19. 14:20

Rafinhának kötelező Adidast hordania

Egy holland bíróság friss ítélete szerint Rafinhának, az FC Barcelona labdarúgójának tiszteletben kell tartania a szerződését és ismét adidas felszerelésben kell szerepelnie, különben akár egymillió eurós bírságra is számíthat.

A német sportszergyártó cég azért perelte be a 25 éves brazil középpályást, mert

júliustól Mizuno márkájú cipőben kezdett játszani azok után, hogy vitatta az adidasszal június végén lejárt megállapodása egyoldalú meghosszabbítását.

Rafinha 2011 óta viselte a vállalat cipőit és sportruházatát, de ügyvédje korábban azt mondta:

szeretne „kiszabadulni” ebből a szerződésből, mert úgy érzi, szponzora nem támogatta megfelelően, amikor 2015-ben és 2017-ben súlyos sérülést szenvedett.

A játékos jogi csapata azt is nehezményezte, hogy az adidas „eldugta” a szerződésben azt a részt, amely egy ötéves hosszabbításról szólt, szerintük ezt világosabbá kellett volna tenni.

Rafinhát a céggel való tárgyalások során édesapja, a korábbi Vasco da Gama- és Valencia-játékos Mazinho képviselte, aki 1994-ben világbajnok lett a brazil válogatottal. Rafinha testvére, a spanyol válogatott Thiago, a Bayern Münchenben játékosa.

„Bár nem jogi szakember, de tudja, hogyan működnek a támogatói szerződések” – mondta a bíró.

Az amszterdami bíróság – ebben a városban kötötték az eredeti szerződést – arra kötelezte Rafinhát, hogy naponta tízezer eurót fizessen addig, amíg nem tartja be a megállapodást.

A maximum bírság egymillió euróig terjedhet.

A futballistára mostanában rájár a rúd, november 24-én ugyanis súlyos térdsérülést szenvedett, meg is műtötték, és ebben a szezonban már nem játszhat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!