mindenki felett

2019.12.30. 19:30

LeBron Jamest választották az évtized legjobbjának

Az AP amerikai hírügynökség szavazásán a Lakers sztárja mindenkit maga mögé utasított.

(L-R) Los Angeles Lakers forward Anthony Davis, forward LeBron James and Los Angeles Lakers center JaVale McGee celebrate their win over the Utah Jazz during an NBA game in Salt Lake City, Utah on December 4, 2019. (Photo by GEORGE FREY / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: George Frey

A 35. születésnapját éppen hétfőn ünneplő James az elmúlt tíz évben

a Miami Heat és a Cleveland Cavaliers együttesével háromszor nyerte meg az észak-amerikai profi kosárlabdaligát (NBA), és mindháromszor a döntő legértékesebb játékosának választották.

További három alkalommal lett a bajnoki szezon legjobbja (MVP), 2012-ben pedig olimpiai aranyérmet nyert az Egyesült Államok válogatottjával. Jelenleg a Los Angeles Lakers együttesében szerepel.

Az AP szavazásán a New England Patriots amerikaifutball-csapatának tagja, Tom Brady lett a második. A harmadik helyen a jamaicaiak nyolcszoros olimpiai bajnok futója, Usain Bolt végzett, a negyedik az FC Barcelona argentin labdarúgója, Lionel Messi, az ötödik pedig a 23-szoros olimpiai bajnok úszó, az amerikai Michael Phelps lett.

Az évtized legjobb női sportolójának a 23-szoros Grand Slam-tornagyőztes teniszezőt, Serena Williamst választották.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!