Kényszerpihenő

2020.05.23. 19:02

Nincs kedve edzeni Roger Federernek

A koronavírus-járvány miatt elrendelt kényszerpihenő alatt nincs kedve edzeni a svájciak teniszezőjének, Roger Federernek.

A 38 éves, húszszoros Grand Slam-tornagyőztes játékos úgy véli, most fontosabb, hogy kipihenje, utolérje magát.

Őszintén szólva, nem látom értelmét az edzésnek, ugyanis még nagyon sok idő eltelik, amíg újra versenyezhetünk

fogalmazott Federer abban a nyilvános, online csevegésben, amelyben a hozzá hasonlóan volt világelső, háromszoros Roland Garros-bajnok Gustavo Kuerten volt a beszélgetőpartnere.

Fizikailag jól érzem magam

jelentette ki a svájci teniszező, aki elárulta, hogy 2016-os térdműtéte óta nem volt otthon öt hétnél hosszabb ideig.

Fontos, hogy most töltődjek. Ha majd tudjuk, hogy hamarosan újra játszhatunk, ha lesz cél, akkor ismét szuper motivált leszek fogalmazott.

Beszélt arról is, hogy az esetleges nézők nélküli tornákkal nem nagyon tud mit kezdeni, nem tudja elképzelni a játékot az üres stadionokban.

Remélem, ez soha nem is fog megtörténni

jelentette ki.

Szerinte a visszatéréssel várni kell a megfelelő pillanatig, addig, amíg legalább a harmada vagy a fele megtelhet a lelátóknak.

A koronavírus-járvány miatt legalább július végéig nem rendez tornákat a férfi versenyeket szervező ATP. Federer két idei nagy célja közül a wimbledoni bajnokságot törölték, a tokiói olimpiát pedig egy évvel elhalasztották.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!