megszorítás

2020.06.29. 19:29

Sok embert kirúgtak az Angol Labdarúgó Szövetségnél

Az Angol Labdarúgó Szövetség (FA) hétfőn bejelentette, 124 fővel csökkenti dolgozói létszámát a koronavírus-járvány utóhatásai miatt.

A szervezet honlapján megjelent közleményben Mark Bullingham vezérigazgató elmondta,

az FA mintegy 300 millió fontos (117 milliárd forintos) veszteséget kell, hogy elkönyveljen a pandémia miatt, így 82 embertől megválnak, 42 meghirdetett pozíciót pedig mégsem töltenek be.

„Nonprofit szervezetként érzékenyen érint minket a kieső bevétel, így megszorító intézkedésekre kényszerülünk” – jelentette ki Bullingham, aki szerint a hiányzó pénzt pótolni sem tudják, ezért van szükség a spórolásra.

A sportvezető kiemelte, a Wembley Stadionban elmaradó koncertekből, az angol válogatott mérkőzéseiből, valamint a szponzori eseményekből származó bevételek kiesése érintette leginkább a szervezetet.

Az angol bajnokság első- és másodosztályának, valamint az FA Kupának a küzdelmei júniusban folytatódtak, de a találkozók – így a Wembleyben esedékes kupaelődöntők, illetve döntő is – zárt kapusak.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!