f1

2021.08.26. 15:00

Alonso marad az Alpine csapatánál

A Forma-1-es Alpine csütörtökön bejelentette, hogy a spanyol Fernando Alonso a 2022-es idényben is a csapatot erősíti majd.

Alpine's Spanish driver Fernando Alonso looks on ahead of the Formula One Hungarian Grand Prix at the Hungaroring race track in Mogyorod near Budapest on August 1, 2021. (Photo by FERENC ISZA / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Ferenc Isza

A kétszeres világbajnok pilóta társa – akárcsak idén – a francia Esteban Ocon lesz.

Laurent Rossi, a francia istálló ügyvezető-igazgatója kiemelte, hogy számukra ideális a pilótakettős, amelyet az egyik legerősebbnek tart a mezőnyben. Hozzátette: a 40 éves Alonso rutinjával hatalmas segítséget jelent.

„Nagyon boldog vagyok, hogy megerősíthetem a hírt az Alpine-nal való szerződéshosszabbításról. Amióta visszatértem a Forma-1-be, itt otthon érzem magam, tárt karokkal vártak. A mostani mindenki számára érdekes szezon, de fejlődést mutatunk, a Magyar Nagydíj erre jó példa.

Nagyon várom az idény hátralévő részét, és azt, hogy jövőre is együtt versenyezzek Estebannal” – mondta Alonso.

Az augusztus elsejei Magyar Nagydíjat Ocon nyerte, Alonso ötödik volt, ám a másodikként célba ért német Sebastian Vettel utólagos kizárását követően hivatalosan negyedik lett.

A pontversenyben 11 futam után Ocon a 10. 39 ponttal, Alonso pedig a 11. 38 ponttal.

A vb négy hét szünet után a mostani hétvégén folytatódik a Belga Nagydíjjal.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!