fifa

2021.10.18. 17:20

A szövetségi kapitányokkal konzultálnak a kétévenkénti vb-ről

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) mind a 211 tagországának szövetségi kapitányával konzultál a világbajnokság kétévenkénti megrendezéséről.

FIFA President Gianni Infantino (R) listens to FIFA's Chief of Global Football Development Arsene Wenger (L) during the 2022 Qatar football World Cup Asian Qualifiers match between Iraq and Iran, at the al-Janoub Stadium in the Qatari city of Al Wakrah, on September 7, 2021. (Photo by KARIM JAAFAR / AFP)

Forrás: AFP

Fotó: Karim Jaafar

A FIFA hétfői bejelentése szerint a keddre és csütörtökre tervezett videokonferenciák moderátora az Arsenal korábbi vezetőedzője, Arséne Wenger lesz, aki a nemzetközi szövetség globális futballfejlesztési vezetőjeként tevékenykedik.

„A férfiválogatottak edzőinek hozzájárulása elengedhetetlen. Élnünk kell ezekkel az alkalmakkal, mert a párbeszéd segít mindannyiunknak, hogy megvédjük a labdarúgás egyedülálló helyét a világban, és hogy sportágunk valóban globális legyen”

- magyarázta Wenger.

A kétévenkénti vb-rendezés Gianni Infantino FIFA-elnök forradalmi terve, az erről szóló tanulmány elkészítéséhez májusban a szervezet 211 tagjából 166 támogatását sikerült megnyernie, viszont több helyről közben éles ellenkezést váltott ki. Így

bírálta a tervet az európai (UEFA) és a dél-amerikai (CONMEBOL) szövetség is, valamint az ezekben a térségekben lévő klubok, játékosok és szurkolói csoportosulások.

A magyar szövetség szintén jelezte már, hogy az UEFA-t támogatja a vb-rendezés kérdésében. Legutóbb a Nemzetközi Olimpiai Bizottság adott hangot aggodalmának.

Forrás: MTI

Borítókép: Wenger és Infantino tanácskozik a katari vb egyik helyszínén

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!