Labdarúgás

2021.12.13. 14:27

Újrasorsolják a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét

A délben tartott első ceremónián a procedúrát segítő szoftver meghibásodott, ezért lesz szükség új sorsolásra.

Újrasorsolják a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjét, miután a délben tartott első ceremónia során hibák merültek fel. Az új húzásra 15 órától kerül sor.

Az európai szövetség, az UEFA azt közölte, hogy a procedúrát segítő szoftver meghibásodott, ezért lesz szükség új sorsolásra. A program a lebonyolítókat támogatja abban, hogy mely csapatok nem kerülhetnek össze egymással.

A déli ceremónia során a Manchester Unitedet előbb hibásan a Villarreallal párosították össze, noha a két együttes korábban csoportellenfél volt, azaz ez a párosítás szabályellenes. Majd az angol csapatot nem adták hozzá az Atlético Madrid lehetséges ellenfeleit tartalmazó tálhoz, amelyben viszont ott volt az FC Liverpool, amely már a csoportszakasz során is megküzdött a spanyol bajnokkal. A Villarreal később a Manchester Cityt kapta, az Atlético pedig a Bayern Münchent, amíg az MU a Paris Saint-Germaint.

A közösségi médiában azonnal vita kezdődött arról, hogy szabályos volt-e így a párosítás elkészítése, az UEFA pedig nem sokkal később közölte, hogy a sorsolás érvénytelen, 15 órától új húzás következik.

A nyolcaddöntő hibás párosítása, amelyet újrasorsolnak:

Red Bull Salzburg (osztrák)-Liverpool (angol)

Benfica (portugál)-Real Madrid (spanyol)

Villarreal  (spanyol)-Manchester City (angol)

Atlético Madrid (spanyol)-Bayern München (német)

Internazionale (olasz)-Ajax Amsterdam (holland)

Sporting Lisboa (portugál)-Juventus (olasz)

Chelsea (angol)-OSC Lille (francia)

Paris Saint-Germain (francia)-Manchester United (angol)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában