Brisbane

2022.05.07. 13:18

Az egész csendes-óceáni régió életében jelentős esemény lesz a 2032-es olimpia

Címkék#brisbane

Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) elnöke először látogatott a házigazda városba, az ausztráliai Brisbane-be azóta, hogy az tavaly megkapta a rendezés jogát.

A német sportvezető úgy véli, a 2032-es brisbane-i nyári olimpia nemcsak Ausztrália, hanem az egész csendes-óceáni régió életében jelentős esemény lesz.

A közelmúltban több szomszédos területet is meglátogattam, és ez alapján állítom, hogy ez az olimpia nemcsak Ausztráliáé lesz, hanem az egész régióé. Mindenki izgatott, lelkes és motivált

- mondta szombaton újságíróknak Thomas Bach.

Brisbane a harmadik város lesz Ausztráliában, amely ötkarikás játékokat rendez, 1956-ban Melbourne, 2000-ben pedig Sydney volt a házigazda.

A NOB elnöke részt vett egy olimpiával kapcsolatos foglalkozáson az egyik helyi középiskolában, majd utána úgy fogalmazott: a legfontosabb kihívás most az, hogy fenntartsák a lendületet.

Láthatjuk, hogy az olimpia szellemisége abszolút él itt, Brisbane-ben, Queenslandban és Ausztráliában. A következő tíz év kihívása lesz ennek fenntartása és átadása a világ többi részének

- mondta Thomas Bach.

Az öttusa olimpiai részvétele bizonytalan

A NOB vezetője beszélt az öttusáról is, amelynek helye egyelőre bizonytalan a 2028-as Los Angeles-i játékok programjában. A sportolók a NOB-hoz fordultak panaszukkal, miután a sportág nemzetközi szövetségének végrehajtó bizottsága hétfőn Budapesten bejelentette: kétféle akadályverseny tesztelése kezdődik meg annak a folyamatnak a részeként, amelynek végén, a párizsi olimpia után a lovaglást új számmal váltják fel.

"Várjuk a nemzetközi szövetség döntéseit, de figyelemmel kísérjük a folyamatot is, amelynek során ezek megszületnek, és a végrehajtó bizottságunk az év végén, de legkésőbb a jövő év elején dönt" - jelentette ki Thomas Bach.

Forrás: MTI

Borítókép:  Thomas Bach, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnöke sajtótájékoztatót tart az ausztráliai Sidneyben

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában