Balhé

2022.06.07. 20:15

Náci karlendítés miatt tartóztattak le angol szurkolókat

A német rendőrség nyolc szigetországi drukkert vett őrizetbe München belvárosában, közülük hármat letartóztattak náci karlendítés miatt.

Náci karlendítés és károkozás miatt angol szurkolókat tartóztattak le Münchenben, ahol kedden (ma) 20.45-kor a német és az angol labdarúgó-válogatott vív Nemzetek Ligája-mérkőzést a magyar érdekeltségű csoportban.

A rendőrség keddi beszámolója szerint nyolc szigetországi drukkert hétfőn vettek őrizetbe München belvárosában, közülük hármat letartóztattak náci karlendítés miatt. Volt, aki a szállodában okozott kárt 2000 euró értékben, négyen pedig rendőröket sértegettek, illetve utcán vizeltek. Akik nem tudták kifizetni a 200 eurós helyszíni bírságot, azok a kerületi bíróság elé kerültek.

Münchenben hétfő este több bár és kocsma idő előtt bezárt, ahogy megjelentek az éneklő, zászlókat lengető angol szurkolók. Kedden is több kocsma inkább zárva maradt.

Hétfő este egy verekedéshez is kihívták a bajor rendőröket, a 30–50 randalírozó angol szurkoló azonban a rendőrök kiérkezésére szétszéledt.

Forrás: MTI

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!