Kerékpár

2022.09.29. 07:10

Bejelentették, hol lesz jövőre a Giro d'Italia nagy rajtja

Az olasz háromhetes viadal szakaszai közül hármat ismertettek szerdán.

Versenyzők a 105. Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Kaposvár és Balatonfüred közötti 201 kilométeres harmadik szakaszának rajtjánál Kaposváron 2022. május 8-án

Forrás: MTI

Fotó: Varga György

Abruzzo tartomány ad otthont jövőre a Giro d'Italia országúti kerékpáros körverseny Nagy Rajtjának.

Az olasz háromhetes viadal szakaszai közül hármat jelentettek be szerdán, ennek során kiderült: a 106. Giro nyitánya május 6-án a Fossacesia Marinából induló 18,4 kilométeres egyéni időfutam lesz, amely enyhén emelkedős befutóval ér véget Ortona belvárosában. A második szakasz során Teramóból San Salvóig 204 kilométert teker a mezőny. Abruzzo tartomány 2001 után másodszor lesz házigazdája a Grande Partenzának.

Ismertették a hetedik etap útvonalát is, a tartományban záruló szakaszé lesz a 2023-as kiírás első kétezer méter feletti befutója: 218 kilométeres távot és mintegy négyezer méter szintemelkedést leküzdve a Gran Sasso d'Italián ér véget 2135 méteres tengerszint feletti magasságban.

Az ausztrál Jai Hindley összetett sikerével zárult idei Giro d'Italia első három szakaszát Magyarországon rendezték, a Budapest-Visegrád nyitóetap után egy fővárosi időfutamot, majd a Kaposvár-Balatonfüred útvonalat teljesítette a mezőny.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában