Váratlan döntés

2024.01.26. 12:41

Jürgen Klopp távozik Liverpoolból

Jürgen Klopp közölte, hogy a szezon végén távozik a Liverpool csapatától. „Meg vagyok győződve arról, hogy ezt a döntést kell meghoznom” – fogalmazott a Szoboszlai Dominikot is a soraiban tudó Liverpool menedzsere. A Mandiner cikkében megjegyzi, erre a döntésre senki nem számított.

MW

Az idény végén távozik a Liverpooltól Jürgen Klopp

Forrás: MTI

Fotó: Neil Hall

Mindent imádok ebben a klubban, mindent imádok a városban, mindent imádok a szurkolóinkban, imádom a csapatot, imádom a személyzetet. Mindent imádok. De hogy mégis meghoztam ezt a döntést, az azt mutatja, hogy meg vagyok győződve arról, hogy ezt a döntést kell meghoznom

– indokolta a döntését a Mandiner szerint a szakember.

A legfontosabb ok az, hogy kifogytam az energiából. Tudom, hogy nem tudom újra és újra megcsinálni a munkát

 – fogalmazott a Liverpool edzője.

Klopp igazi sikerkovács Liverpoolban

A német szakember 2015-ben lett a Liverpool menedzsere. Legnagyobb sikere a 2019-es Bajnokok Ligája győzelem (a 2017-es döntőt elbukták a Real Madrid ellen), ugyanebben az évben az európai Szuperkupát is megnyerte a vörösökkel. 

Az angol bajnokságban is sikerült maradandót alkotnia, hiszen az 1989/1990-es bajnoki cím után három évtizeddel, a 2019/2020-as idényben sikerült ismét megszereznie az aranyérmet a gárdának.

Összesen hat trófeát nyert  meg a Liverpool vezetőedzőjeként, és a most futó bajnokságban (Szoboszlai Dominikkal a csapatban) is a tabella első helyén állnak 48 ponttal a második helyezett Manchester City csapatát öt egységgel megelőzve. 

Nem feltétlenül kell a bajnokság végéig várnia az újabb sikerre, ugyanis már február végén egy serleggel lehet gazdagabb Klopp és a Liverpool.

Az angol Ligakupa döntőjét ugyanis február 25-én játssza a csapat a Chelsea ellen a londoni Wembley stadionban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában