visszaesők

2017.08.01. 05:54

Szexrabszolgát tartott egy amerikai diplomata házaspár

Bűnösnek talált hétfőn az esküdtszék az Egyesült Államokban egy volt amerikai diplomatát, mert néhai férjével együtt szexrabszolgaként tartották fogva etiópiai házvezetőnőjüket.

A korábbi házvezetőnő, aki most az Egyesült Államokban, Virginia államban él, azért perelte be Howardékat, mert Russel Howard 2008-tól kezdve naponta kétszer megerőszakolta, s az erőszakhoz időnként felesége is csatlakozott. A panaszos azt állította, hogy 2007-ben kezdett dolgozni Lindanak és férjének, Russelnek. Linda Howard a jemeni amerikai nagykövetségen dolgozott, de 2013-ban kilépett a külügyminisztérium állományából, férje pedig 2012-ben meghalt. A bíróság szerint Linda Howardnak 3 millió dollár kártérítést kell fizetnie az egykori áldozatnak.

Howardékat öt évvel ezelőtt egyszer már elítélte a bíróság emberkereskedelem miatt, szintén egy etiópiai házvezető panasza alapján. Akkor 3,3 millió dolláros kártérítés megfizetésére kötelezték őket, de inkább elköltöztek Ausztráliába, és onnan folytatták a pereskedést.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!