Kilakoltatási tilalom

2017.10.30. 14:11

Az MSZP fogadóórákat tart a devizahitel-károsultaknak

Jövő hét hétfőre hívják meg a szocialisták a devizahitel-károsultakat. Mint mondják, ezt ahelyett teszik, hogy „pótcselekvésként” részt vennének az erről a problémáról tartott parlamenti vitanapon.

Minderről az ellenzéki párt parlamenti frakcióvezetője, Tóth Bertalan beszélt hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján, melyen azt is elmondta: az MSZP-frakció támogatja, hogy az Országgyűlés házszabálytól eltérve tárgyalja a kilakoltatási moratórium meghosszabbításáról szóló törvényjavaslatot a héten.

A szocialisták szerint mindaddig fent kell tartani a kilakoltatási tilalmat, amíg nem oldják meg a devizahitel-károsultak ügyét, ehhez pedig kormányváltás kell – hangoztatta.

Megjegyezte: a mostani előterjesztés azokat a családokat segít, akik a Fidesz kormányzása miatt olyan helyzetbe kerültek, hogy elveszíthetik otthonukat; nekik november 15. és április 30 között lesz egy védelmi időszak.

Tóth Bertalan jelezte ugyanakkor, a jövő hétfői, a devizahitel-károsultak érdekében szükséges lépésekről tartandó parlamenti vitanapon nem vesznek részt, helyette az egyéni választókerületekben fogadóórákat tartanak képviselőik, jelöltjeik.

Az MSZP pótcselekvésekben nem kíván részt venni, hiszen a devizahitelesek problémáiról nem vitatkozni kell, azt meg kell oldani, ahhoz pedig kormányváltás kell – hangoztatta.

Tóth Bertalan közölte, a devizahitelesek problémáinak megoldásához fel kellene használni azt a 270 milliárd forintot, amit a Magyar Nemzeti Bank a devizahiteleken nyerészkedve szerzett. A legjobb az lenne, ha a felvételkori árfolyamot figyelembe véve tudnák rendezni a devizahitelesek ügyét – mondta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!