Merénylet Berlinben

2017.12.25. 13:24

Az egyik párt székházához tűzveszélyes anyagot tett, a másikéba belehajtott a férfi

Tűzveszélyes anyagokkal teli táskát helyezett el egy férfi a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini székházánál, majd autójával belehajtott a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) székházába – közölte hétfőn a német főváros rendőrsége.

Berlin, 2017. december 25. Rendõrök a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) székházába hajtott személyautó roncsánál 2017. december 25-én. Egy 58 éves férfi tûzveszélyes anyagokkal teli táskát helyezett el a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) berlini székházánál, majd autójával belehajtott az SPD székházába. Az elkövetõ azt mondta a rendõröknek, hogy öngyilkos akart lenni. (MTI/EPA/Ömer Messinger)

Fotó: ÖMER MESSINGER

A közlemény szerint az 58 éves férfi azt mondta a rendőröknek, hogy öngyilkos akart lenni.

A férfi vasárnap késő este helyezett el egy grillgyújtóval és más tűveszélyes anyaggal megrakott táskát a CDU székházánál. A portás észrevette és riasztotta a rendőrséget, a táskát lefoglalták.

A férfi a CDU-székháztól az SPD központjához távozott, és autójával belehajtott az épületbe. Kocsija áttörte a bejárat üvegajtaját, megállt és kigyulladt. A lángokat eloltotta az épület automatikus tűzvédelmi berendezése. A férfi fejsérülést szenvedett, őrizetbe vették és kórházba szállították. Az autóban gázpalackokat és üzemanyagkannákat találtak.

Borítóképünkön a merénylő autójának roncsa. Forrás: MTI /EPA / Ömer Messinger

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!