Bosszú és megelőzés

2017.12.25. 09:38

Kilenc terroristával végeztek az egyiptomi biztonsági erők Kairó környékén

Az egyiptomi biztonsági erők felszámoltak vasárnap Kairó környékén egy terroristasejtet. A rajtaütésben kilenc fegyverest megöltek, a fővárosban külön akcióban kilenc másikat letartóztattak.

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a megölt terroristák a Sínai-félszigeten követtek el terrorakciókat. A rajtaütést Sarkíja tartományban hajtották végre Kairótól északra, egy mezőgazdasági birtokon, ahol a szélsőséges iszlamisták rejtekhelye és kiképzőbázisa volt.

A közlemény szerint a terroristák támadásokat követtek el katonai és rendőri posztok ellen, és több embert megöltek. További merényletekre készültek a térség létfontosságú infrastrukturális célpontjai ellen is.

Kairóban egy külön rendőri bevetésben kilenc embert tartóztattak le, akinél fegyvereket és robbanóanyagot találtak.

Az egyiptomi fővárosban a nap folyamán előzőleg fegyveresek megtámadtak egy kávézót, megöltek két embert, nyolc másikat pedig megsebesítettek. További részleteket a sajtó nem közölt erről az esetről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!