összhang

2017.12.04. 19:49

Novák Katalin: a magyar és a lengyel családpolitika közös alapokon nyugszik

Magyarország és Lengyelország családpolitikája közös alapokon nyugszik – mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára varsói látogatása során hétfőn az MTI-nek.

Mindkét ország kormánya belső erőforrásokból kívánja megoldani a demográfiai problémákat, lebontani a gyermekvállalás előtt álló akadályokat – tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin elmondta: megbeszélést folytatott lengyel kollégájával többek között a nyugdíjrendszer átalakításának és a magyar bölcsőde-építési, -fejlesztési programnak a tapasztalatairól.

A lengyelországi magyar kulturális évad egyik záróeseményeként a magyar-lengyel barátságot szimbolizáló játszóteret adtak át. A lengyel gyerekek a megnyitón nagy lelkesedéssel vették birtokba a Kő Boldizsár által tervezett fa játékokat – tette hozzá az államtitkár.

Novák Katalin hétfőn átadja az Áder János köztársasági elnök által adományozott Magyar Érdemrend Középkereszt kitüntetést tárgyalópartnerének, a lengyel család-, munka- és szociálisügyi miniszternek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!