Jótállás

2017.12.21. 07:45

A vasúttársaság állja a washingtoni vonatbaleset költségeit

Az Amtrak amerikai vasúttársaság állja az e heti, Washington államban történt vonatbalesettel kapcsolatos összes költséget, az áldozatok egészségügyi ellátásának számláit is – jelentette be szerdán Jay Inslee, az állam kormányzója.

Inslee elmondása szerint erről Richard Andersonnal, az Amtrak elnökével állapodott meg. A kormányzó azt is elmondta, hogy Anderson „megpróbálja garantálni”, hogy a törvényes határidő előtt mindenhol felszereljék azokat a biztonsági berendezéseket, amelyek automatikusan lelassítják a túl gyorsan haladó vonatokat. A szövetségi törvények értelmében ezeket a jövő év végéig kell mindenhol felszerelni. A határidőt egyébként az iparág kérésére már többször meghosszabbították.

Az Amtrak egyik vasútjának hétfői kisiklása miatt három ember halt meg DuPont városának közelében; a szerelvény egy autópályára zuhant. Mint kiderült: a vonat a baleset előtti utolsó mért ponton, 400 méterrel a kisiklás előtt még csaknem 130 kilométeres óránkénti sebességgel haladt, azon az íven viszont, ahol a kocsik leugrottak a sínről, óránként alig 50 kilométer a megengedett legnagyobb sebesség.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!