iszlám állam

2018.02.21. 16:59

A közösségi médiát perli a párizsi terrortámadás egyik szemtanúja

Mandy Palmucci egy kávézóból nézte végig a borzalmat.

Beperelte a Twittert, a Facebookot és a Google-t a 2015-ös párizsi terrortámadás egyik szemtanúja, egy chicagói nő, aki azt állítja, hogy ezek a felületek hozzájárultak az Iszlám Állam megerősödéséhez, mivel általuk érte el a közösségi médiát a terrorszervezet.

Párizsban több támadás is történt: a kávéházi, koncerttermi és nemzeti stadioni tragédiáknak összesen 130 áldozata volt. Mandy Palmucci a terrortámadás egyik helyszínén, egy kávézóban szemtanúja volt több mint tucatnyi ember lemészárlásnak, és ez érzelmileg megviselte.

A Chicago Sun-Times szerint Palmucci a múlt héten Chicagóban indította a szövetségi pert. A Twitter és a Google nem reagált az újság megkeresésére, a Facebook viszont azt nyilatkozata, hogy felületein nincs hely olyan tartalomnak, amely támogatja a terrorizmust, sem olyan embereknek, akiknek közük van a terrorizmushoz.

A gyakorlat azt mutatja, hogy a hasonló pereket elutasítják, mivel a törvények az online szolgáltatókat védik, és a közétett tartalmakért a felelősség a felhasználókat terheli.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!