Ima Székelyföldért

2018.10.02. 15:38

Őrtüzek gyújtására hívja az autonómia híveit az SZNT

Üzenjük meg a kételkedőknek, hogy lehet ugyan hit nélkül is élni, de nem érdemes!

Forrás: MTI Fotó

Fotó: Veres Nándor

A Székely Nemzeti Tanács (SZNT) a világ magyar keresztény gyülekezeteit közös imára, Székelyföld lakóit pedig a közös ima után őrtüzek gyújtására szólítja október 28-ára Székelyföld autonómiájának napjára.

Az MTI-hez kedden eljuttatott, Izsák Balázs SZNT-elnök által jegyzett felhívás szerint

a Székelyföld autonómiájáért folytatott küzdelem egyik legfontosabb eszköze az érintett közösség akaratának folyamatos megerősítése és felmutatása, hiszen e nélkül a küzdelem értelmetlen.

Izsák Balázs a kételkedés visszaszorítását, a közöny legyőzését, az autonómia ellen felhozott hamis érvek cáfolatát is állandó kihívásnak nevezte, amelyre időnként határozott közös választ kell adni.

„Évek óta, október utolsó vasárnapján, Székelyföld autonómiájának napján, a Székely Nemzeti Tanács közös imára szólítja a nagyvilág keresztény magyar gyülekezeteit.

Imádkozzunk Székelyföld autonómiájáért. Imádkozzunk azért a rendíthetetlen közös hitért, amely az önrendelkezés jövőképét megkérdőjelezhetetlenné teszi. Üzenjük meg a kételkedőknek, hogy lehet ugyan hit nélkül is élni, de nem érdemes!”

- áll a felhívásban.

Az SZNT azt kezdeményezte, hogy 2018. október 28-án, romániai időszámítás szerint 17.30-kor kövesse a közös imádkozást a lármafák, őrtüzek fellobbanása Székelyföld minden településén.

Ennek érdekében azzal a kéréssel fordult az egyházi gyülekezetekhez, a helyi önkormányzatokhoz, civil szervezetekhez, közbirtokosságokhoz, vállalkozásokhoz, hogy lármafák, máglyák, fáklyák, gyertyák ezreivel tegyék közösségi élménnyé Székelyföld autonómiájának napját.

Az SZNT szerint tudatosítani kell a fiatal nemzedékben, hogy a székely önrendelkezés ügye magyar nemzeti ügy.

Borítókép: Illusztráció

Őrtűz ég Csíkszeredában, a Mikó-vár előtti téren 2017. október 29-én este

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!