szerencsétlenség

2018.11.30. 14:57

Lezuhant egy kisrepülő, meghalt a pilóta

A balesetet feltételezhetően az okozhatta, hogy túl alacsonyan repült és nekiütközött egy villanyvezetéknek. Egyedül utazott, más nem sérült meg.

Lezuhant egy motoros kisrepülőgép pénteken kora délután Sárvár és Rábapaty között, a pilóta kizuhant a gépből és meghalt – értesült az MTI hivatalosan egyelőre meg nem erősített forrásokból.

A gép szárnyából szivárog az üzemanyag, a tűzoltók a helyszínen dolgoznak, a területet a rendőrség lezárta, a baleseti helyszínelés megkezdődött. A vaol.hu videóval jelentkezett a helyszínről.

Az MTI információja szerint a lezuhant gép elhunyt pilótája Vas megyei lakos, az eddigi adatok szerint egyedül utazott a gépen. A police.hu közleménye szerint egy 65 éves sárvári férfi az áldozat.

A helyszíni vizsgálat első adatai szerint a balesetet feltételezhetően az okozhatta, hogy a pilóta túl alacsonyan repült járművével, és nekiütközött egy villanyvezetéknek, amelyet el is szakított.

A gép Szombathelyről szállt fel, egy fordulót hajtott végre, amikor nekiütközött a vezetéknek, illetve egy villanyoszlopnak.

Az elszakított vezeték miatt jelenleg a környéken négyszáz háztartásban nincs áram.

Borítókép: vaol.hu / Horváth Balázs

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!