Karácsonyi liturgia

2018.12.24. 08:22

Ekkor lesznek az egyházak ünnepi miséi, istentiszteletei

Karácsony alkalmából a katolikus, a református és az evangélikus egyház magyarországi vezetői Budapesten és Esztergomban tartanak szentmisét, istentiszteletet.

Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek hétfőn a budapesti Szent István-bazilikában mutatja be az éjféli szentmisét.

Kedden 10 óra 30 perckor az esztergomi bazilikában celebrál ünnepi szentmisét, szerda délelőtt pedig hallássérülteknek tart karácsonyi misét a budapesti piarista kápolnában.

Bogárdi Szabó István, a Magyarországi Református Egyház zsinatának lelkészi elnöke, a Dunamelléki Református Egyházkerület püspöke kedd délelőtt 10 órakor úrvacsorával egybekötött istentiszteleten hirdet igét Budapesten, a Budahegyvidéki Református Templomban.

Fabiny Tamás, a Magyarországi Evangélikus Egyház elnök-püspöke karácsony első napján, kedd délelőtt 11 órakor tart úrvacsorás istentiszteletet a Budavári Evangélikus Gyülekezet Bécsi kapu téri templomában.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!