modern hadviselés

2018.12.19. 19:01

Új harckocsik érkeznek a honvédséghez

Új harckocsikat és önjáró tüzérségi lövegeket szerez be a Magyar Honvédség.

Budapest, 2018. december 19. Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója (b), Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója (k) és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal fõigazgatója (j) kezet fog az új harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek vásárlásáról szóló szerzõdés aláírásán a Honvédelmi Minisztériumban 2018. december 19-én. A szerzõdés értelmében 44 darab új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelõ harckocsival és 24 darab önjáró löveggel, valamint az ezekhez tartozó kiegészítõ eszközökkel és szolgáltatásokkal gyarapodik a Magyar Honvédség. MTI/Soós Lajos

Fotó: Soós Lajos

Az erről szóló szerződést szerdán írta alá Budapesten, a Honvédelmi Minisztériumban Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója, Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója, és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatalának főigazgatója.

A Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoporttal kötött szerződés értelmében

44 darab új, a 21. századi hadviselés követelményeinek megfelelő harckocsival és 24 darab önjáró löveggel, valamint az ezekhez tartozó kiegészítő eszközökkel és szolgáltatásokkal gyarapodik a Magyar Honvédség.

Az új beszerzésekkel nem csupán az eszközök darabszáma növekszik, hanem a honvédség harci képességei is javulnak. A Leopard2 harckocsik és PzH 2000 önjáró lövegek a hagyományos és az aszimmetrikus hadviselésben egyaránt alkalmazhatók.

A rendezvényen elhangzott: a haderő megerősítésének és harci képességeinek további fejlesztése keretében

a légierő megerősítése után most a szárazföldi haderőnem megerősítése következik.

Az aláírást megelőzően Benkő Tibor honvédelmi miniszter udvariassági látogatáson fogadta Frank Haunt, a cég vezérigazgatóját.

Benkő Tibor hangsúlyozta:

a magyar és a német haderő között régóta jól működő és szerteágazó kapcsolat van, amit most megerősítettek.

Elmondta, hogy a kormány és a honvédelmi tárca eltökélt abban, hogy egy erős Magyar Honvédséget építsenek fel.

Ehhez, a katonákon kívül, 21. századi modern haditechnikára is szükség van. Arra törekszenek, hogy kiváló eszközöket adjanak a kiválóan felkészített katonák kezébe. Olyan eszközöket, amelyet megbízható partnerek gyártanak – tette hozzá.

A vezérigazgató azt mondta: a 180 éves múlttal rendelkező müncheni székhelyű gyár referenciája a német haderő.

A minőség az, amikor a katonák visszatérnek a műveleti területről, és ezt többek között az általuk gyártott haditechnikai eszközöknek köszönhetik

- idézte jelmondatukat Frank Haun.

Egyetértettek abban, hogy hosszú távú, jól prosperáló együttműködésre törekszenek.

Borítókép: Holger Lenz, a Krauss-Maffei Wegmann vállalatcsoport ágazati kereskedelmi igazgatója (b), Ralf Ketzel, a Krauss-Maffei Wegmann ágazati igazgatója (k) és Fodor Péter, a Honvédelmi Minisztérium Védelemgazdasági Hivatal főigazgatója (j) kezet fog az új harckocsik és önjáró tüzérségi lövegek vásárlásáról szóló szerződés aláírásán a Honvédelmi Minisztériumban 2018. december 19-én.

MTI / Soós Lajos

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!