megbeszélések

2019.05.18. 12:58

Sportdiplomáciai siker a női BL-döntő budapesti megrendezése

Orbán Viktor tájékoztatást adott vendégének a Magyarországon zajló sportinfrastruktúra-fejlesztésekről.

Budapest, 2019. május 18. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfõ (k), Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszélget a Karmelita kolostor teraszán 2019. május 18-án. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsõdi Balázs

Forrás: Miniszterelnöki Sajtóiroda

Fotó: Szecsődi Balázs

Orbán Viktor miniszterelnök fogadta Aleksander Ceferint, az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) elnökét a Karmelita kolostorban szombat délelőtt. A megbeszélésen részt vett Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) és az UEFA alelnöke is.

Aleksander Ceferin a labdarúgó női Bajnokok Ligája döntőjére látogatott Budapestre, amelyet először rendeznek meg önállóan, a férfi sorozattól külön városban. A mérkőzésre a Groupama Arénában kerül sor.

Az UEFA 2017 szeptemberében hozott döntésének értelmében Magyarország először ad otthont női Bajnokok Ligája-döntőnek. A rendezésre Prága, Asztana, Kaunas, Glasgow és Madrid is pályázott, így komoly sportdiplomáciai siker, hogy Budapest lett a befutó – hangzott el a megbeszélésen.

A magyar fővárosban korábban már több jelentős, labdarúgáshoz kapcsolódó nemzetközi esemény is zajlott: 2012-ben 208 ország 1200 küldötte itt tanácskozott a 62. FIFA-kongresszuson, 2014-ben itt rendezték az U19-es férfi Európa-bajnokságot, 2016 májusában pedig az UEFA a 40. Kongresszusát hozta Budapestre.

Orbán Viktor tájékoztatást adott vendégének a Magyarországon zajló sportinfrastruktúra-fejlesztésekről, elmondta, hogy rövidesen férfi BL- vagy El-döntőt is lehet majd rendezni Magyarországon, hiszen novemberre elkészül a Puskás Ferenc Stadion, amely az UEFA elvárásainak immár mindenben megfelel.

Több, az elmúlt években épült magyar stadion nyert rangos építészeti díjat – emlékeztetett a miniszterelnök.

Borítókép: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közzétett képen Orbán Viktor kormányfő (k), Aleksander Ceferin, az Európai Labdarúgó-szövetség, az UEFA elnöke (b) és Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke beszélget a Karmelita kolostor teraszán 2019. május 18-án.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!