megmentették

2019.05.30. 20:18

Vízbe ugrott egy asszony a mohácsi kompról

Minden bizonnyal öngyilkossági szándékkal vetette be vízbe magát csütörtökön délelőtt a szigeti oldalról elindult kompról egy idős asszony, akit azonnal elragadott a folyó. Burai Béla hajóvezető a városi oldalon éppen utasokra várakozott, amikor az átkelőhajó szokatlan manővereire lett figyelmes, s a Duna Safari nevű hajóval azonnal a nő segítségére sietett. Ez volt az ötödik sikeres vízből mentése Mohácsnál.

M. B. (forrás: Mohácsi Újság.hu)

Drámai jelenetek játszódtak le csütörtökön délelőtt Mohácson, a Dunán – írja a bama.hu.

A történteket Burai Béla hajóvezető idézte fel a Mohácsi Újság.hu számára.

– Fél tizenegy körül a Duna városi oldalán, a Duna Safari nevű hajón várakoztam az utasaimra, amikor arra lettem figyelmes, hogy a sziget felől útra kelt komp szokatlan manővereket végez, s jócskán eltért a megszokott útvonalától. Először azt hittem, hogy talán uszadékot akart elkerülni, s ezért tart lefelé a folyón, de aztán láttam, hogy mentőkötelet dobnak a vízre, s akkor már azonnal tudtam, ember van a Dunában.

Burai Béla nem habozott, szólt egy utasnak, szálljon be a hajóra, mert tisztában volt vele, hogy szükség lesz a segítségére, s elindult a komp irányába. Mint később kiderült, egy 68 éves asszony a szatyrát hátrahagyva átbújt a komp rámpáját elzáró láncon, s a vízbe ugrott. Talán öt percet tölthetett a vízben, míg megmentője odaért hozzá, addigra azonban már nagyon rossz állapotban volt, túlzás nélkül hajszálon függött az élete.

– Megragadtam a grabancánál, s beemeltem a hajóba. Még tiltakozott is, hogy hagyjam, ő meg akar halni. Aztán rosszabbul lett, oldalra fektettem, s egy-két sallerrel magához térítettem.

Közben odaértek a rendőrök is, s elindultunk a komplejáróhoz, ahol már várt rá a mentő. Mire odaértünk, már aranyos fiatalembernek szólított – mondta Burai Béla.

A parton mindeközben sokan összegyűltek, közülük többen azt hitték, hogy a budapesti hajókatasztrófa egyik áldozatát találták meg.

Az idős asszonyt aztán viszonylag jó állapotban szállították kórházba.

Burai Bélának – aki csütörtökön beugrósként vezette a hajót, tehát tulajdonképpen véletlenül volt jelen a Duna-parton – egyébként nem ez volt az első vízből mentése: ezt megelőzően már négy embert mentett ki a folyóból Mohácsnál.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!