Aláírásgyűjtés

2020.02.07. 17:50

Online petíciót indít Jávor Benedek leváltásáért egy női egyesület

A Mindennapok Női Szemmel Egyesület az ellenzéki politikus Novák Katalinra, a Fidesz alelnökére tett „elfogadhatatlan kijelentése” miatt kezdett aláírásgyűjtésbe – jelentette be az egyesület elnöke pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

Budapest, 2019. május 26. Jávor Benedek, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselõjelöltje az MSZP és a Párbeszéd EP-választási eredményváróján Budapesten a Villányi úti konferenciaközpontban az európai parlamenti (EP-) választás napján, 2019. május 26-án. MTI/Balogh Zoltán

Forrás: MTI

Fotó: Balogh Zoltán

Király Nóra úgy fogalmazott:

Jávor Benedek a közösségi oldalán egy közéleti szereplőt, egy nőt, egy háromgyermekes családanyát olyan alpári, primitív módon sértett meg, ami elfogadhatatlan Magyarországon.

Jávor Benedek Karácsony Gergely megbízásából képviseli Budapestet, a budapestieket Brüsszelben – idézte fel Király Nóra, és felszólította a főpolgármestert, hogy azonnali hatállyal vonja vissza Jávor Benedek megbízatását. Ennek érdekében az egyesület a noiszem.hu honlapon online petíciót indít – közölte.

Király Nóra egy korábbi sajtótájékoztatóján
Fotó: Balogh Zoltán / MTI

Király Nóra azt mondta, hogy Jávor Benedek kijelentése az egyesületet – mint nőkkel, családokkal foglalkozó civil szervezetet – „mérhetetlen módon” felháborítja.

Egy férfi, egy közéleti szereplő nem engedhet meg magának ilyen, a magyar nőket sértő és megalázó mondatokat

- jelentette ki, ezért azt követelte, hogy

Jávor Benedek lépjen vissza minden közéleti szerepvállalástól.

Úgy folytatta: bízik benne, hogy a következő napokban, hetekben sokan aláírják majd a petíciót. Azért, hogy „együtt, közösen erőt tudjunk mutatni és rá tudjuk venni Karácsony Gergelyt (...) arra, hogy ne vállaljon közös platformot olyanokkal, akik ilyen kijelentéseket tesznek nőkkel, édesanyákkal szemben” – összegzett.

Jávor Benedek Novák Katalin keddi római látogatása apropóján – amelyen a Fidesz külügyekért is felelős alelnökeként találkozott Silvio Berlusconival, a Fidesz testvérpártja, a Forza Italia elnökével – Twitter-üzenetében azt írta: imádkozik, hogy ne legyen kavarodás a meghívókban, és Novák Katalin „nehogy véletlenül egy ungabungaparti közepén találja magát a keresztény családi értékekről szóló beszélgetés helyett”.

Novák Katalin szerdán Karácsony Gergelynek írt nyílt levélben reagált Jávor Benedek Twitter-üzenetére, azt írva, bízik abban, hogy a főpolgármester tájékozódik, levonja a következtetéseket, elhatárolódik „párttársa és személyes kinevezettje mocskolódó kijelentésétől”, és olyanokat bíz meg a jövőben a budapestiek brüsszeli képviseletével, akik nem gyűlöletet szítanak.

Az egyesület közölte: az online aláírásgyűjtés a peticiok.com oldalon is elérhető.

Borítóképünkön Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!