Koronavírus

2020.08.30. 23:00

Ausztria, Csehország és Szlovákia el kívánja kerülni a határok lezárását

Magyarország a hét végén jelentette be, hogy keddtől korlátozza a külföldiek belépését.

Ausztria, Csehország és Szlovákia el kívánja kerülni a határok lezárását a koronavírus-fertőzöttek számának növekedése ellenére – közölte a három ország házelnöke.

Wolfgang Sobotka, az osztrák, Boris Kollár, a szlovák és Radek Vondrácek, a cseh törvényhozás elnöke vasárnap találkozott az alsó-ausztriai Grafenegg kastélyában.

Magyarország a hét végén jelentette be, hogy keddtől korlátozza a külföldiek belépését.

A találkozó után Boris Kollár közölte, hogy megvitatták ezt a kérdést, és a határok lezárása az utolsó intézkedés, amelyet meg kívánnak hozni – jelentette a TASR szlovák hírügynökség. Kollár biztosította osztrák tárgyalópartnerét, hogy a szlovák ápolók a jövőben korlátozás nélkül utazhatnak Ausztriába.

Wolfgang Sobotka nagyra értékelte a három ország együttműködését, és hangsúlyozta, hogy a SARS-CoV-2 nevű koronavírus okozta Covid-19-betegség elleni sikeres harchoz szükség van a rendszeres egyeztetésre.

A fehéroroszországi hatóságok intézkedéseivel kapcsolatban az osztrák házelnök megdöbbenését fejezte ki, és szükségesnek nevezte, hogy szolidaritásukat fejezzék ki a fehérorosz néppel és a civil társadalommal.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!