Elszólta magát

2020.12.17. 22:27

A kamubusztenderért a Karácsony Gergely vezette főváros a felelős

Karácsony Gergely véletlenül beismerte: a főváros nem ellenőrizte Tüttő Kata volt élettársának cégét, így nyerhette meg a kamubusztendert.

Belezavarodott a magyarázkodásba Karácsony Gergely, amikor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában a Lánchíd felújításáról és a kamubusztenderről kérdezték. Végül mindkét esetben saját magát hazudtolta meg, kiderült, hogy a Lánchidat nem újítják fel rendesen, a kamubusztenderért pedig igenis a főváros felelős – írja a Magyar Nemzet az Origo cikke alapján.

Budapest baloldali főpolgármestere hosszú ideig dicsekedett azzal, hogy az új közszerzésben alacsonyabb árakat értek el, mint az előző városvezetés. Aztán végül elszólta magát, és beismerte, hogy csak azért, mert „összehúztuk a műszaki tartalmat” – vagyis valójában nem újítják fel a Lánchidat abban a mértékben, ahogy kellene.

Amikor pedig a kamubusztenderre került a sor, előbb azt állította, hogy nem is tudott róla, majd azt, hogy minden rendben volt a közbeszerzéssel, később viszont véletlenül megint elszólta magát, amikor bevallotta, hogy azért folyik rendőrségi nyomozás, mert a Tüttő Kata főpolgármester-helyettes volt élettársának érdekeltségébe tartozó offshore-cég valószínűleg valótlan referenciákat nyújtott be. A főpolgármester azt már nem tette hozzá (valószínűleg nem gondolt arra, hogy saját magát leplezi le), hogy

ezt a referenciát a főváros el is fogadta, vagyis elmulasztották ellenőrizni.

Tehát a főváros bűne, hogy a kamucég nyerni tudott.

Az eredeti cikket itt tekintheti meg.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!