már tanulmányozzák

2020.12.22. 20:53

Dél-Afrikában is a koronavírus egy új mutációja terjed

Az afrikai kontinensen megjelent mutáció eltér az Egyesült Királyságban tapasztalt új változattól, de ugyanúgy fertőzőképesebbnek bizonyul, mint az eredeti vírus. Az ország kutatói tanulmányozzák, hogy a vírus elleni oltóanyagok ugyanúgy hatékonyak lesznek-e ezzel a típussal szemben.

A Dél-afrikai Köztársaság növekvő elszigeteltséget tapasztal, ugyanis egyre több ország vezet be utazási tilalmat vele szemben egy ott is megjelenő új koronavírus-mutáció miatt – számol az Al Jazeera nyomán a Magyar Nemzet.

Izrael, Törökország, Németország, Szaúd-Arábia és Svájc is azok közé az országok közé tartoznak, amelyek leállították a Dél-afrikai Köztársaságba tartó és az onnan induló repülőjáratokat, mivel az országban a járvány újabb változata terjed – még több új esetet és magasabb halálozási arányt vonva maga után.

A Dél-afrikai Köztársaság turizmusa leginkább az évnek erre az időszakára támaszkodik, amikor Európából, a Közel-Keletről, Ázsiából és a világ többi pontjáról látogatják meg az országot – tudósított Haru Mutasa az Al Jazeera riportere.

Hozzátette: Az idegenforgalmi vállalkozások érzik a nyomást. Durbanban és Johannesburgban számos nagyobb szállodalánc zárva tart, sok ember veszíti el a munkáját.

Az ország kormánya a koronavírus új változatának megjelenésével szigorúbb intézkedésekről döntött: a gócpontokon bezárják a strandokat, és alkohol-kereskedelmet csak a kijelölt órákban lehet majd folytatni.

A Dél-afrikai Köztársaság jelenleg több mint 8500 koronavírus-fertőzöttet kezel, ami meghaladja az augusztusban mért rekordot – a nyári hónapban ugyanez a szám 8300 volt. A körülbelül 58 millió lakosú országban eddig összesen 930 711 esetet azonosítottak, ebből 24 907 ember hunyt el a betegség szövődményeiben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!