Ország-világ

2020.12.10. 07:30

Dühös és elkeseredett a baloldal Soros kudarca miatt

Bár Dobrev Klára és Ujhelyi István megpróbálta a magyarországi baloldal győzelmének beállítani súlyos vereségüket, a magyar és a lengyel miniszterelnök győzelmét és a Magyarországot büntetni akaró Soros György kudarcát, Vásárhelyi Mária után egyre több elkeseredett baloldali politikus és aktivista szólal meg. A radikális baloldal egyik vezetője, Hadházy Ákos szerint az EU egyenesen lefeküdt Orbán Viktor előtt, Soros blogja pedig azt írja, Orbán Viktor és Mateusz Morawiecki megkapta, amit akart.

Ha az EU elfogadja a most kiszivárgott egyezséget Orbánnal, az nem kompromisszum, hanem meghajlás, sőt lefekvés a magyar miniszterelnök előtt – idézi az Origo Hadházy Ákosnak, a magyarországi radikális baloldal egyik vezetőjének Facebook-posztját.

„Az ördög a részletekben lakik, de sajnos úgy tűnik, hogy Európa enged a zsarolásnak” – tette hozzá, zsaroláson természetesen a vétót értve, amihez minden tagállamnak joga van. Amikor a holland miniszterelnök fenyegetett vele, a magyarországi baloldalnak nem is volt semmi baja” – tette hozzá a lap.

Soros blogja, a 444 már címlapján azt írja: Orbán és Morawiecki lényegében megkapták, amit akartak – fogalmazott az Origo.

Igaz, reménykedve még hozzáteszik, hogy az EP-n és néhány északi tagállamon múlik, hogy belemennek-e – vagyis az eddig „zsarolásról” beszélők a túloldal „zsarolásában” bíznak. Ebben azonban igazán ők sem bíznak, észrevették ugyanis, hogy a magyarországi baloldal EP-képviselői megpróbálják győzelemnek eladni súlyos kudarcukat – tette hozzá a portál.

A 444.hu alkalmazottja a fent idézett cikkben kiemeli: „A szöveg alapján Magyarország és Lengyelország lényegében megkapta, amit akart. Az Európai Parlament pedig szinte mindent elveszített, amit november elején szuszakolt bele a jogállamisági mechanizmusnak nevezett törvénytervezetbe.”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!