Ország-világ

2020.12.10. 21:19

Észak-Európai körúton tárgyal a migrációról Szijjártó Péter

Mi együttműködünk minden olyan politikai erővel Európában, amely fellép az Európai Bizottság migrációs akciótervével szemben – mondta a külügyminiszter.

A Geert Wildersszel folytatott megbeszéléséről a következőket írta a külügyminiszter a Facebookon:

„Brüsszel továbbra is rossz vonalon van a migráció ügyében, az Európai Bizottság migrációs akcióterve nagyon komoly veszélyt jelent Európára nézve.

Migránsok tízmillióinak lakásokat és szavazati jogot juttatni elfogadhatatlan, teljes mértékben ellentétes Európa stratégiai és biztonsági érdekeivel. Az elmúlt évek európai terrortámadásai bebizonyították, hogy a migráció veszélyes, ráadásul az eddigi biztonsági és kulturális kockáztatok mellett, most már komoly egészségügyi kockázatot is jelent. Mi együttműködünk minden olyan politikai erővel Európában, amely fellép az Európai Bizottság migrációs akciótervével szemben.”

Ezt követően Szijjártó Péter továbbutazott Koppenhágába, ahol Morten Messerschmidt, dán néppárti alelnökkel tárgyalt a migrációs politikáról.

Késő este érkezett Szijjártó Péter Helsinkibe, ahol munkavacsorán vesz részt Ville Tavio frakcióvezetővel és Simo Grönroos pártfőtitkárral. A téma ez esetben is a migráció, amely kérdésben egyetértés van a magyar és a finn részről is.

A külügyminiszter körútjáról készült fotók a közösségi oldalára is felkerültek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!