Ország-világ

2020.12.10. 12:50

Operatív Törzs: már sokan regisztráltak a védőoltásra (videó)

Pénteken kezdik kiküldeni a 60 év felettiek számára az oltással kapcsolatos levelet, év végéig mindenki megkapja – hangzott el az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján.

Fotó: Szucs Csaba

245 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkhasználat szabályai megszegése miatt – mondta el a tájékoztató elején Gál Kristóf. Az Origo tudósítása szerint az ORFK szóvivője ismertette, hogy a maszkviseléssel kapcsolatban eddig 12 265 emberrel szemben intézkedtek a járványügyi maszkszabályok bevezetése óta.

Szerdán Budapesten egy vegyeskereskedést zártak be hét napra maszkviselési hiányosságok miatt, már 97 üzletre került átmenetileg lakat emiatt.

293-an a kijárási korlátozásokat nem tartották be az elmúlt napon, összesen az ő számuk 11 452. 49-en szegték meg a tranzitálási szabályokat. 19 112 karanténnál jártak a rendőrök szerdán. A mobilos ellenőrzést 3949 ember használja.

Gál Kristóf közölte, hogy

2021. január 21-ig meghosszabbították az ingyenes parkolást.

Ennek célja, hogy gátolják a járvány terjedését.

A közvetítést itt tudja megtekinteni:

Itt regisztrálták a legtöbb beteget

Galgóczi Ágnes, az NNK osztályvezetője arról beszélt, hogy az elmúlt 15 napban Debrecenben, Szegeden és többek között Budapest XI. kerületében regisztrálták. Már lehet regisztrálni a koronavírus-elleni védőoltásra, eddig is nagyon sokan regisztráltak – tette hozzá.

Péntektől kézbesítik a 60 év felettieknek a regisztrációs lapot, amellyel a koronavírus-elleni vakcinára tudnak jelentkezni.

A regisztráció nem jelenti automatikusan a védőoltáson való részvételt.

Galgóczi Ágnes a 2 millió érintett türelmét kérte a vakcinainfós válaszboríték miatt, mindenki levelet fog kapni, hogy jelezhesse igényét a koronavírus elleni oltásra. Kiemelte, hogy nagyon fontos a kapcsolattartás az idősekkel a mostani helyzetben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!