ÍRDALÁ.HU

2020.12.23. 23:25

Különleges karácsonyi ajándékot kaptak a székelyek Svédországból

Az már napokkal ezelőtt látszott, hogy még idén sikerülhet elérni Svédországban a törvényben meghatározott limitet, végül most lett meg a szükséges 15 ezer szignó.

Néhány pillanattal ezelőtt, elő karácsonyi ajándékként összegyűlt a kellő mennyiségű szignó Svédországban a székely petíció aláírásgyűjtésén, a skandináv államban így egy nappal Szenteste előtt ért célba a kezdeményezés – számol be a Magyar Nemzet.

Ezzel az összesen legalább egymillió aláírás begyűjtése mellett hat országban – Svédország mellett Horvátországban, Litvániában, Magyarországon, Romániában és Szlovákiában – is összejött már a szükséges aláírásszám, de ahhoz, hogy a kezdeményezés érvényes és eredményes legyen, még egy uniós államban el kell érni a célt. Az utóbbi napokban az látszott, hogy mások mellett Belgiumból, Finnországból és Szlovéniából érkezett több szignó.

A siker elérése érdekében az Írdalá.hu és a Gerilla.hu csapata tovább folytatja a kampányt, hogy a 2021. február 7-i határidőig elérjék a kitűzött célt.

Folytatják többek között a Légy a nagykövetünk! (Ambassador Project) kezdeményezést, amelyben arra kérik az érdeklődőket, hogy csatlakozzanak az Írdalá.hu csapatához, és legyenek tagjai az egyedülálló európai uniós kezdeményezésnek.

Az érdeklődők a szervezők által megadott internetes oldalon megtalálhatják az összes fontos információt, grafikai anyagot, amit minél több ismerőshöz el kell juttatni Magyarországon, a Kárpát-medencében és az Európai Unióban.

A kampánycsapat továbbra is kéri, hogy aki még nem tette meg, keresse fel az Írdalá.hu oldalt, és támogassa a székely petíciót! A támogatók azzal is segíthetnek, ha követik, lájkolják és kommentelik a Signiteurope.com négy közösségi médiafelületét (" target="_blank" rel="noopener noreferrer">Twitter, Instagram, YouTube és Facebook).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!