Szíria

2020.12.30. 20:27

Több tucat embert megöltek egy busz elleni támadásban

A sajtó a támadás 28 halálos áldozatáról tud, de ez nem hivatalos adat.

Több tucat embert megöltek terroristák egy autóbusz elleni támadásban egy főúton a szíriai Deir ez-Zór tartományban, amely az iraki határnál fekszik – jelentette az állami sajtó.

Részletek hivatalos forrásból egyelőre nem ismertek. A térségben a szíriai hadsereg katonái és az Iszlám Állam terrorszervezet fegyveresei is jelen vannak, táborokat tartanak fenn az ókori Palmüra város közelében, sivatagos területen.

A sajtó a támadás 28 halálos áldozatáról tud, de ez nem hivatalos adat. Vannak sebesültek is.

Az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőcsoportja – egy emigráns szervezet, amely aktivisták hálózatával tartja a kapcsolatot Londonból – úgy tudja, hogy három személyszállító busznak állítottak csapdát az Iszlám Állam fegyveresei, útellenőrző pontnak tüntetve fel a helyszínt. Amikor a buszok megálltak, robbantással és kézi fegyverekkel megtámadták őket.

A megfigyelőcsoport 30 halottról számolt be, és azt állítja, hogy mindannyian szabadságról visszatérő katonák voltak. A szíriai állami média ritkán közöl jelentést katonai veszteségekről.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!