Ország-világ

2020.12.17. 12:53

Varga Judit: a jövőben is megvédjük Magyarország és Európa határait!

A kormány a jövőben is megvédi Magyarország és Európa határait, valamint mindent megtesz azért, hogy megakadályozza a nemzetközi „migránsfolyosók” kialakulását – közölte az igazságügyi miniszter csütörtökön a Facebook-oldalán.

Varga Judit okafogyottnak tartja az Európai Unió Bíróságának a magyarországi menekültügyi eljárással és a tranzitzónákkal kapcsolatos csütörtöki döntését, hiszen – mint írta – már nem állnak fenn azok a körülmények, amelyekről az eljárás szólt. A kormány bezárta a tranzitzónákat, de fenntartja a szigorú határőrizetet – tette hozzá.

Hangsúlyozta, hogy Magyarország csak addig lesz magyar ország, ameddig megmaradnak határai.

„Ezért határaink védelmére nem csak ezerszáz éves államiságunk, de gyermekeink jövője is kötelez” – írta a miniszter.

Az Európai Unió luxembourgi székhelyű bíróságának döntése szerint a magyarországi tranzitzónák működését, valamint a menekültügyi és idegenrendészeti eljárásokat érintő jogszabály alkalmazásával Magyarország nem teljesítette a nemzetközi védelem megadására irányuló eljárásokkal és a területén jogellenesen tartózkodó nem uniós állampolgárok kiutasításával kapcsolatos uniós jogi kötelezettségeit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!