Ország-világ

2021.01.27. 13:25

Az étteremnyitás követeléséből csinál programot a baloldal

A szombathelyi szocialista polgármester egyik embere áll az Én kinyitok kezdeményezés mögött,

Politikai kampányt épít a baloldal a vendéglátóipari egységek beülős szolgáltatásának megnyitását szorgalmazó kezdeményezésekből – írja a Magyar Nemzet.

Mint kiderült,

az Én kinyitok nevű, Facebookon szerveződő mozgalom mögött a szombathelyi baloldali politikába mélyen beágyazott szereplő áll.

Bár a kezdeményezést elindító Horváth Adrián Fiala János Keljfeljancsi című műsorában azt állította, hogy nem áll mögötte egyetlen párt sem, és nem is szeretné, ha politikai színezetet kapna a kezdeményezés, aktívan részt vett a 2019-es önkormányzati kampányban a polgármesterré választott MSZP-s Nemény András támogatójaként. Ezt a tevékenységét a Facebookon gazdagon dokumentálta is.

Horváth Adrián a közösségi oldalán azt is megosztotta, hogy bizottsági tag a Joskar-Ola Alapítványban. Az alapítvány érdekessége, hogy a Nemény-párti önkormányzati képviselő, Kelemen Krisztián lakcímére van bejelentve. Horváth több fotó tanúsága szerint kampányolt Kelemennek a helyhatósági választás előtt.

Az említett alapítványról a Pesti Srácok korábban kiderítette, hogy a Kelemen Krisztián lakására bejegyzett szervezetet közel negyvenmillió forintnyi közpénzhez juttatták hozzá Nemény Andrásék döntései.

Szintén különös, hogy Horváth – akire az interjúban egyébként politikusjelöltként hivatkoztak – azt hangoztatta, hogy amikor elindította a csoportot, nem is tudta, hogy ugyanazon a néven létezik nemzetközi mozgalom, s egyszerűen kitalálta az „Én kinyitok” nevet.

A mozgalom több résztvevője egyébként február 1-én tervezi, hogy megengedik vendégeknek, hogy beüljenek. Horváth Adrián elmondása szerint tud „néhány” tervezett akcióról, amelyeken szeretne ott lenni, akkor is, ha ezért megbünteti a hatóság.

Érdemes megjegyezni, hogy a vevőket szabálysértési eljárás alá vonhatják a törvénysértés miatt, amit az étterem belső terében fogyasztás jelent.

Több más baloldali politikus is a szabályok megszegésére buzdít, a nehéz helyzetbe került ágazatok képviselőinek elégedetlenségét szítva. Például

Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere a napokban tett közzé a Facebook-oldalán egy bejegyzést, amelyben egyebek mellett a teraszok megnyitását sürgeti, azt a hamis látszatot keltve, hogy a kormány nem segíti az ágazat képviselőit.

– Nem tartható, hogy a kormány az ujját sem mozdította a vendéglátósokért – fogalmazott, holott az államilag garantált járulékkedvezmény és bértámogatás jelentős könnyebbséget jelent a vendéglátósoknak, nem is beszélve a turisztikai vállalkozásokat segítő, átfogó intézkedésekről.

Eközben a balliberális média sorra szerepeltet aktivista agendával fellépő szakértőket mint Kunecz Zsombor, aki olyan kijelentésekre ragadtatta magát, mint hogy „nem várhatjuk meg az átoltottságot, mert itt kő kövön nem fog maradni”, amivel egyébként a járvány megfékezésére alkalmas egyetlen eszközben igyekszik megrendíteni a közbizalmat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!