honvédelem

2021.06.07. 10:37

A magyar emberek számíthatnak a magyar katonákra

A magyar emberek a migrációs helyzetben és a koronavírus idején is számíthatnak a magyar katonákra, nem kell tőlük félni akkor sem, ha fegyverrel vannak az utcán, nekik az a dolguk, hogy garantálják a biztonságot – mondta a Magyar Honvédség újonnan kinevezett parancsnoka hétfőn.

Székesfehérvár, 2021. május 31. Ruszin-Szendi Romulusz vezérõrnagy a honvédség rendkívüli állománygyûlésén a székesfehérvári Alba Regia laktanyában 2021. május 31-én. Benkõ Tibor honvédelmi miniszter az állománygyûlésén bejelentette: Ruszin-Szendi Romulusz vezérõrnagyot javasolta a Magyar Honvédség parancsnokának. MTI/Vasvári Tamás

Forrás: MTI

Fotó: Vasvári Tamás

Ruszin-Szendi Romulusz úgy fogalmazott:

azt szeretné, ha minden magyar ember bízna a katonákban, tudná, mire képesek, és nem lenne kétsége afelől, hogy ha szükséges, a magyar katonák helyt fognak állni.

Az emberek a sorkötelesség „felfüggesztésével” eltávolodtak a katonáktól, a járványhelyzetben viszont közelebb kerültek hozzájuk, nap mint nap látják őket, találkoznak velük az oltópontokon, ahol jelenleg is négyezren teljesítenek valamilyen feladatot. Látják, hogy a katonák fittek, ha pedig szólnak hozzájuk, az esetek döntő többségében udvarias és profi választ kapnak tőlük – sorolta a vezérőrnagy, hozzátéve:

megtapasztalhatják az emberek, hogy ez a honvédség már nem az, ami még azoknak az emlékében él, akiknek a Magyar Néphadseregben kellett szolgálniuk.

A parancsnok rendkívül jónak nevezte a magyar katonák külföldi megítélését is.

A haditechnikai fejlesztésekről elmondta: repülőgépeink, helikoptereink itt vannak, és aláírták azokat a szerződéseket, amelyek a lövészpáncélos és páncéltörő eszközök, harckocsik és lövegek beérkezéséről szólnak.

Borítókép: Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy a honvédség rendkívüli állománygyűlésén a székesfehérvári Alba Regia laktanyában 2021. május 31-én

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!