közlekedés

2021.08.29. 10:50

Iskolakezdésre ismét járható lesz az M0 hídja

A terveknek megfelelően augusztus végére befejeződtek a Deák Ferenc híd északi hídjának teljes lezárásával járó javítási és megerősítési munkák – közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) vasárnap.

Ez azt jelenti, hogy

a közlekedők szeptember elsejétől ismét használhatják az átkelőt, az M1-es autópálya felé vezető oldalon három sávon haladhat a forgalom

- tartalmazza a közlemény.

A várhatóan karácsonyig tartó további munkálatok miatt újabb teljes lezárásra már nem, csak néhány órás eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani, amelyeket kizárólag a hétvégékre időzítenek majd – teszik hozzá.

Mint írják: a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szakemberei próbaterhelést követően, augusztus 31-én délután kezdik meg a lezárás felszámolását.

Szeptember 1-én kora reggelre a halásztelki felhajtóval együtt nyitják meg ismét a Deák Ferenc híd északi hídját.

A munkálatok befejező ütemében, az év végéig még időszakosan szükség lesz a híd felszerkezetének emelésére és visszaengedésére. Ezért decemberig háromhetente-havonta rövid ideig tartó, eseti forgalomkorlátozásokra lehet számítani – ismertetik.

A közleményben Schanda Tamás, az ITM parlamenti és stratégiai államtitkára úgy fogalmaz: „A kivitelező mulasztásai hosszú ideje nehezítik a közlekedést az M0 déli szakaszán. A Strabag vezette konzorcium nem az elvárható gondossággal járt el, ezért bosszantják régóta a híd biztonságos használata érdekében szükséges újabb beavatkozások a térségben utazókat. A tanítási szünetre ütemezett teljes lezárás feloldásával szeptembertől megint három sávon haladhat a forgalom az M1 irányába.”

Ebben a helyzetben – folytatja – „Budapest főpolgármestere szeptembertől nem mutogathat másra a hivatalba lépése óta állandósult fővárosi dugók miatt”.

Vagyis, „az osztrák kivitelező felületessége már nem menti fel Karácsony Gergelyt az alól, hogy érdemi magyarázattal szolgáljon a közlekedőknek arra, miért kell folyton végeláthatatlan kocsisorokban vesztegelniük” – hangsúlyozza a közlemény szerint Schanda Tamás.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!