Ítéletidő

2021.08.17. 13:22

Súlyos károkat okoztak a hétfő éjszakai viharok Ausztriában

Ausztriában több tartományban – Tirolban, Stájerországban, Salzburgban, valamint Felső- és Alsó-Ausztria egyes részein – sárlavinákat és áradásokat okoztak a hétfő éjszakai, jelentős mennyiségű csapadékkal járó viharok.

A heves viharok a salzburgi Pinzgau és Pongau kerületet érintették a legsúlyosabban. A környéken több mint száz embert kellett biztonságba helyezni, akik a hirtelen jött felhőszakadás következtében lezúduló víz- és sártömeg miatt autóikban ragadtak. Több közutat lezártak, mert lehetetlenné vált a közlekedés.

Országosan súlyos károkat okozott a rövid idő alatt leesett nagy mennyiségű csapadék. A vihar fákat csavart ki, sok településen víz és sár hömpölygött az utcákon, betört a pincékbe, mélygarázsokba, és autókat sodort el, áramkimaradásokról érkeztek jelentések.

Tűzoltók és katasztrófavédelmi szakemberek ezrei dolgoznak országszerte, hogy az elárasztott házak pincéiből és garázsaiból kiszivattyúzzák a vizet, eltakarítsák a sártengert.

Az esőzések és áradások sújtotta területeken elkezdődött a károk felmérése.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!