Ország-világ

2021.08.23. 19:04

Varga Judit: meg fogjuk védeni Magyarországot és az európai határokat

A kormány meg fogja védeni Magyarországot és az európai határokat, a segítséget pedig oda fogja elvinni, ahol arra a legnagyobb szükség van – közölte Varga Judit igazságügyi miniszter hétfőn a Facebook-oldalán, azzal kapcsolatban, hogy az afganisztáni eseményeket követően Európában ismét napirendre került a migráció témaköre.

Varga Judit jelezte, ezért is fejtette ki Magyarország ezzel kapcsolatos álláspontját a portugál Expresso hetilapnak.

Hangsúlyozta, hogy a magyar érvrendszer régóta tiszta és érthető: Magyarországnak a kontinens érdekeit is szem előtt kell tartania, hiszen nem segíthet úgy, hogy a problémát európai területre hozza.

„Szerintünk nem emberi jog az, ha valaki a világ másik oldalán egyik nap felkel és úgy dönt, hogy mostantól a világ másik részén fog lakni, nekünk pedig minden ellenőrzés nélkül be kell őt engednünk”

– fogalmazott a miniszter.

Hozzátette, ezért is döntöttek úgy, hogy a szerződéseknek megfelelően megvédik a schengeni határokat. Más országok erre nem voltak képesek, Magyarország mégsem kapott ezért semmilyen elismerést, csak kritikákat – jegyezte meg.

„Mi ennek ellenére kitartunk, Magyarországot és az európai határokat meg fogjuk védeni, a segítséget pedig oda fogjuk elvinni, ahol arra a legnagyobb szükség van”

– írta Varga Judit.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!