Ország-világ

2021.09.22. 18:46

Újabb szélsőjobboldali csontváz zuhant ki a Jobbik szekrényéből?

Különös kép került elő Farkas Péter Barnabásról, aki a Jobbik, a DK, az LMP, a Momentum és az MMM közös jelöltje az előválasztáson, valamint Ózd jelenlegi alpolgármestere – írja a Magyar Nemzet.

Az ominózus fotón – amely nem mellesleg Katowice városának történeti múzeumában, egy olyan illusztrációként elhelyezett épületrész előtt készült, amin zsidóellenes feliratok voltak – Farkas Péter Barnabás náci karlendítésre emlékeztető mozdulatot tett.

Fotó: Aktuális / Facebook

Az alpolgármester az ATV-nek küldött válaszában ugyanakkor tagadta, hogy a kéztartása náci karlendítés volt. – A fotó a lengyelországi testvérvárosi látogatáson készült 2018-ban. Az ózdi delegációt, amelynek tagja voltam alpolgármesterként, a helyi városvezetés múzeumlátogatásra vitte, ahol egy korabeli utcarészlet-rekonstrukció (díszlet) előtt fotózkodtunk. A képet készítő személy mögött, távolabb álltak a többiek, akiknek integettem, hogy a régi városrészlet előtt, mivel a kiállítás többi részéhez képest itt egy nagyobb tér volt, álljunk össze csoportképre – részletezte a politikus, hangsúlyozva:

a kéztartása nem náci karlendítés volt, hanem egy pillanatfelvétel erről a mozdulatról, ennek ellenkezőjét belemagyarázni pedig aljas rágalom.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!