Ország-világ

2021.10.21. 15:34

Megvédjük a rezsicsökkentést! – üzente a miniszterelnök (videó)

A csütörtökön kezdődő brüsszeli EU-csúcs talán legfontosabb témájáról tett közzé bejegyzést Orbán Viktor közösségi oldalán.

Hosszú vitára számít a miniszterelnök, mivel már lekapcsolták a villanyt néhány brüsszeli bürokrata fejében.

– Semmiképpen sem fogadhatjuk el, hogy megkérdőjelezzék a rezsicsökkentésünket – jelentette ki Orbán Viktor.

Timmermans tevékenysége megemeli az energiaárakat

Megöli az európai középosztályt, amit az Európai Bizottság és annak alelnöke, Frans Timmermans zöld megállapodásért felelős biztos a Fit for 55 nevű új klímacsomagjával csinál – jelentette ki az energiárak emelkedésével kapcsolatban Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön, az európai uniós tagállamok vezetőinek kétnapos brüsszeli csúcstalálkozójára érkezve, jelentette az MTI.

– Az európai demokráciát sodorják veszélyebe azok, akik az egekbe emelik az áramnak és a gáznak az árát.

Ezért ezeket a terveket vissza kell vonni és újra kell gondolni – fogalmazott.

A miniszterelnök úgy vélekedett: a bizottság és Frans Timmermans tevékenysége megemeli az energiaárakat, aminek a jelei már most láthatók, és a tervek további áremelkedéshez fognak vezetni. Lerombolja a középosztályt, holott az egész európai demokrácia a középosztályon áll vagy bukik – figyelmeztetett.

Jellemzőnek nevezte, hogy azon ígéretek ellenére, hogy minden tagország hatástanulmányt kap arról, hogy a bizottsági javaslatok miként érintik majd az egyes tagállamokat, semmilyen hatástanulmány nem készült. Semmilyen jelentés nem érkezett,

számítások nélkül akar az uniós bizottság cselekedni, szétveri az európai gazdaságot.

Ennek mindenképpen megálljt kell parancsolni – tette hozzá Orbán Viktor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!