csendes csoda volt

2021.10.25. 18:18

Részvétét fejezte ki a köztársasági elnök és felesége Mádl Dalma családjának

Azt írták, Mádl Dalma méltósággal viselte az élet terheit és azt a kiemelt figyelmet, amely hűséges társként a férje oldalán jutott neki.

Áder János köztársasági elnök és felesége, Herczegh Anita részvétnyilvánító levelet küldött Mádl Dalma családjának hétfőn.

A Köztársasági Elnöki Hivatal honlapján közétett levél Márai Sándor idézetével kezdődik: „Az élethez türelem kell. De a csodához bátorság kell. Az egyszerű, a csendes csoda, mikor valaki elég bátor ahhoz, hogy az életben türelmes legyen.”

Áder János és felesége úgy fogalmazott: Mádl Dalma élete csendes csoda volt mindazoknak, akik ismerhették. „Egy fájdalmasan türelmetlen korban az ő szeretetteljes türelméből jutott mindenkinek, akikkel szót váltott, akiknek őszinte érdeklődését ajándékozta.”

Azt írták, Mádl Dalma méltósággal viselte az élet terheit és azt a kiemelt figyelmet, amely hűséges társként a férje oldalán jutott neki. Szolgálatnak tekintette, hogy gesztusaival e figyelmet átirányítsa: értékekre, amelyeket menteni, jó ügyekre, melyeket falkarolni, és emberekre, akiket segíteni kellett.

„A tőle tanult türelmet kívánjuk most a családnak, akik Dalma asszony halálával nem a sokak által tisztelt közösségi embert, hanem az édesanyát, a nagymamát, a rokont gyászolják” – zárta levelét Áder János és Herczegh Anita.

Mádl Dalma, Mádl Ferenc köztársasági elnök özvegye péntek hajnalban, életének 89. évében hunyt el Budapesten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!