Illegális bevándorlás

2022.02.11. 20:31

Bakondi György: a határőrizetbe bevont polgárőrök növelik az elfogások hatékonyságát

Ebben is segítséget jelent a rendőrségnek a járőrtevékenység most bejelentett új formációja és tovább növeli a határbiztonságot - mondta.

A határőrizetbe bevont polgárőrök növelik az elfogások hatékonyságát - mondta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában annak kapcsán, hogy szombattól Békés, Csongrád-Csanád, Bács-Kiskun és Baranya megyében a határ menti polgárőr egyesületek megduplázzák a szolgálatokat.  

Bakondi György elmondta: a polgárőrök számának növekedése a szervezettség jelentős javulását jelenti. Hozzátette: habár a polgárőrök önkéntes alapon vesznek részt a határvédelemben, a dologi költségeiket, így a szállásukat, az utazásuk költségeit a kormányzat biztosítja a polgárőr szövetségek számára.

Nagyobb lesz a járőrsűrűség, egy rendőr több polgárőrrel is teljesíthet szolgálatot, ezáltal csökken a reakcióidő, a határon bekövetkezett események gyorsabban tisztázhatóak, az elfogások hatékonysága növekedni fog - sorolta a főtanácsadó.

Bakondi György arról is beszélt, hogy "titkosszolgálati módszereket alkalmaznak a túloldalon", a terepen előfordul, hogy egy kisebb csoport megpróbálja megrongálni a felderítő- vagy akadályt jelentő eszközöket, "ez a rendőrségből reakciót vált ki", közben egy másik csoport vagy csoportok megkísérelnek átjutni az általuk üresnek vélt szakaszon.

Ebben is segítséget jelent a rendőrségnek a járőrtevékenység most bejelentett új formációja és tovább növeli a határbiztonságot - mondta.

Bakondi György közlése szerint naponta 400-500 között van azoknak a száma, akik kísérletet tesznek illegálisan belépni az országba, és a szervezettségük, elszántságuk és agresszív fellépésük is ezzel párhuzamosan növekszik.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában