Felszólalt

2022.02.27. 22:36

Dörgedelmes beszédet mondott a CPAC-en Donald Trump

Szerinte a legnagyobb veszélynek jelenleg a gyermekek és a szülői jogok vannak kitéve.

Magyar idő szerint vasárnap hajnalban az Egyesült Államok 45. elnöke, Donald J. Trump volt a Conservative Political Action Conference-en (Konzervatív Politikai Akció Konferencia, CPAC) főszónoka - írja a Magyar Nemzet. 

A korábbi elnök neve az elmúlt években összeforrt a legnagyobb amerikai politikai konferenciával, így nem meglepő, hogy idei beszédét is gyakran szakította meg tapsvihar. Trump elnök borúsan, pesszimista módon írta le az Egyesült Államok jelenlegi helyzetét – 

utalva a szülői jogok lábbal tiprására és a genderideológia térnyerésére is. 

Elmondta, hogy a világot sújtó válságok elsődleges oka az amerikai vezetés gyengesége. Ugyanakkor optimizmussal tekintett a jövőbe, mivel szerinte egy elsöprő republikánus győzelem a soron következő választásokon esélyt adhat rá, hogy újra naggyá tegyék Amerikát.

Felszólalása elején Donald Trump rámutatott, hogy nem csupán a világ van bajban, de az Egyesült Államok maga is súlyos válságba került Joe Biden politikája miatt, akit az amerikai történelem messze leggyengébb elnökének nevezett. Hosszasan kitért az Ukrajnában dúló háborúra, 

és mélyen elítélte Vlagyimir Putyint az invázióért, de aláhúzta, hogy mindez egy hozzáértő amerikai vezetés alatt nem történhetett volna meg. 

Emlékeztetett arra, hogy a huszonegyedik században csak az ő elnöksége idején esett meg, hogy Oroszország nem vonult be valamely más ország területére.  

Mélyen elítélte az amerikai zöldpolitika fanatizmusát és rövidlátását, mely miatt az egekbe szöktek az energiaárak. Emlékeztetett rá, hogy elnöksége alatt az USA volt a világ legnagyobb exportőre, ma pedig – alig több mint egy év elteltével – az ország ismét importra kényszerült. 

Donald Trump Amerika súlyos problémájaként említette az illegális migrációt. Rámutatott arra, hogy a tömeges, ellenőrizetlen, törvénytelen bevándorlás ismét elérte Amerikát. Sok millió migráns lépi át az amerikai határt, többségük a hatóságok tudta nélkül. Azonban, akiket elfognak, gyakran gyorsan szabadlábra kerülnek, mivel a Biden-adminisztráció irányítása alatt a hatóságok nem járnak el kellő eréllyel: a demokraták lemondtak a határvédelemről, és egy inváziónak teszik ki az Egyesült Államokat. 

A radikális baloldal megkísérli lecserélni az amerikai demokráciát egy woke (ultraprogresszív – a szerk) zsarnokságra

– figyelmeztetett a volt elnök, aki szerint a baloldali kormányzat tönkreteszi az amerikai kisvállalkozásokat, szabadon engedi az erőszakos bűnelkövetőket, a BLM és az Antifa vandáljait még csak bíróság elé sem állítja, miközben ártatlan amerikaiakat súlyos büntetésekkel, állásuk elvesztésével, sőt börtönnel fenyegetnek. Mindezt pusztán azért, mert a baloldalétól eltérő politikai nézeteket vallanak. Eközben a fősodratú média hazugságaival és a techóriások cenzúrájával igyekeznek torz képet alkotni a valóságról. Trump elnök szerint a legnagyobb veszélynek jelenleg a gyermekek és a szülői jogok vannak kitéve: 

Agymosásnak vetik alá a gyermekeinket, hogy gyűlöljék a szüleiket, és eközben »gyűlöletes rasszistának« hívnak minket. Édesanyák ellen küldik az FBI-t, miközben négyéveseknek azt tanítják, hogy szabadon választhatják meg a saját nemüket.

– figyelmeztetett, Hozzátette, éppen ezért az amerikai jobboldalra hárul a feladat, hogy megvédjék a szülők legalapvetőbb jogát arra, hogy ők maguk alakítsák gyermekeik világnézetét.  – A radikális baloldal téved azonban, amikor azt hiszi, hogy elnyomásban tarthatja az USA polgárait, ugyanis az amerikai nép nem adja fel a határait, nem adjuk fel a kultúránkat, nem adjuk fel hitünket és értékeinket, nem adjuk fel a történelmünket, nem adjuk fel a szabadságunkat, de mindenek felett: el a kezekkel a gyermekeinktől – mondta Donald Trump. Dörgedelmes beszéde végén arra figyelmeztetett, hogy a politikai szélsőségek az USA-ban is összeérnek, és együttes erővel támadják a társadalom alapjait: „Elegünk van a fasisztákból, kommunistákból és szocialistákból, és elegünk van az Amerikáról alkotott torz vízióikból.”

A jobboldalnak minden erejét latba vetve kell harcolnia a soron következő választásokon, hogy a bukott, radikális újbaloldali politikát végképp a történelem szemétdombjára száműzze. Ha összefognak azonban, akkor erre minden esélyük meg is lesz, és „újra erőssé tesszük Amerikát, újra gazdaggá tesszük Amerikát, újra büszkévé tesszük Amerikát, újra biztonságossá tesszük Amerikát, és újra naggyá tesszük Amerikát” – zárta beszédét Donald J. Trump.

A konferencián az Alapjogokért Központ (AK) immár negyedik alkalommal képviselteti magát, miközben a CPAC első európai rendezvényének éppen Magyarország ad otthont március végén; az esemény tematikája pedig az „Isten, haza, család” hármas egységére épül majd. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában