Kiderül az igazság

2022.02.02. 19:47

Kovács Zoltán: már Soros katonái is ugyanazt mondják, mint mi

Talán tévedek, vagy ez nagyon ismerősen cseng? Micsoda nap ez a mai: a Soros György-féle Open Society katonái már-már ugyanazt mondják, mint mi

– írt a Twitteren Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár reagálva arra, hogy

a Soros-alapítvány volt igazgatója szerint is torz képet festenek Magyarországról a külföldi újságírók.

Mint arról a Magyar Nemzet szerdán beszámolt: ismeretlen e-mail címről egy szokatlanul terjedelmes, komoly hírértékkel bíró dokumentumhalmaz jutott el a lap szerkesztőségéhez. Az anyagok egyebek mellett több órányi Skype-interjút tartalmaznak azzal az Andrej Noskóval, aki korábban a Soros György által finanszírozott Open Society Foundations egyik igazgatója volt. Az általunk megismert beszélgetésben Nosko gyakorlatilag elismerte, hogy Magyarország és Lengyelország ellen igaztalan, elfogult kampány zajlik.

A Soros-alapítvány volt igazgatója szerint:

  • Lengyelországot és Magyarországot valós érvek felsorakoztatása nélkül ostorozza a fősodratú média.
  • A magyar kormány népszerűségének az okait nem látják világosan.
  • A Magyarországról festett torz kép egyik oka, hogy az európai média színvonala az utóbbi időszakban lesüllyedt, a korábbinál jóval kevesebb a külföldi tudósító.
  • Óriási problémát jelent, hogy a külföldi tudósítók nem ismerik a valós magyarországi helyzetet, mert nem tudnak magyarul, és tájékozódni is a mások által kiválasztott, elfogult forrásból szoktak.

A Magyar Nemzet birtokába jutott információk közül az egyik legérdekesebb az az angol nyelvű interjú, amelyet a lap számára beazonosíthatatlan személy készített Andrej Noskóval. Ebben Nosko egyebek mellett arról is beszámolt, hogy amikor az alapítványnál dolgozott, és külföldi tudósítók jellemzően arról érdeklődtek a szervezetnél, hogy tudnának-e ajánlani nekik valakit, akivel beszélhetnek, akkor a különböző mértékben elfogult kontaktok rendszerint a saját kollégáikat ajánlották; vagyis olyanokat, akik meggyőződése az övékéhez hasonló volt.

Borítókép: Kovács Zoltán nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár  (Soós Lajos/MTI)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában