Egészségügyi fejlesztés

2022.02.05. 13:23

Soron kívüli támogatást kap a Szent Imre kórház

Mintegy 476,5 millió forinttal segíti az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a Dél-budai Centrumkórház Szent Imre Egyetemi Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Osztályán keletkezett tűzeset miatti helyreállító munkálatokat - közölte a tárca szombaton.

A közleményben felidézték: a Szent Imre Egyetemi Oktatókórházban január végén tűz ütött ki, amelynek következtében a Sürgősségi Betegellátó Osztály jelentős, több száz milliós kárt szenvedett.

   

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a tűzeset napján a helyszínen tájékozódott, és Bedros J. Róbert főigazgatót arról biztosította, hogy a kormány mindent segítséget megad a kórháznak a helyreállításhoz.

   

A tárca tájékoztatása szerint a kórház ugyan rendelkezik vagyonbiztosítási szerződéssel, és a biztosító is elkezdte a helyszíni szemlét, valamint a kárfelmérést, de elhúzódhatnak a biztosítási folyamatok.

   

Az Emmi ezért soron kívüli támogatásban részesíti a kórházat a budapesti sürgősségi betegellátás érdekében - jelezték.

Borítókép: Kásler Miklós

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában