Rendkívüli időjárás

2022.04.03. 07:57

Brazíliában többen meghaltak földcsuszamlásokban

A Rio de Janeirótól nyugatra található Paraty üdülőváros partján a heves esőzés következtében keletkezett sárlavina elsodort több lakóházat.

Legalább tizennégy ember, köztük kilenc gyerek meghalt Brazíliában a heves viharok okozta földcsuszamlások miatt - jelentette szombaton a G1 helyi hírportál.

A Rio de Janeirótól nyugatra található Paraty üdülőváros partján a heves esőzés következtében keletkezett sárlavina elsodort több lakóházat. A törmelék alatt egy anya hat gyermekével vesztette életét.

További hét halálos áldozata volt az ítéletidőnek Angra dos Reis és Mesquita településen, Rio de Janeirótól északra. Öt embert élve tudtak kimenteni a sár és törmelék közül, öt másikat továbbra is eltűntként tartanak nyilván.

Legalább tizennégy ember, köztük kilenc gyerek meghalt Brazíliában a heves viharok okozta földcsuszamlások miatt
Forrás: BRUNO KAIUCA / AFP

A térségben az utóbbi két napban rekord mennyiségű - 655 milliméter - csapadék esett. A Globo brazil hírtelevízió felvételeket mutatott Rio de Janeiro külvárosaiban elárasztott utakról, valamint egy iskoláról és egy klinikáról.


A régióban az utóbbi időben többször is súlyos viharok pusztítottak. Februárban legalább kétszáz ember életét követelték az esőzések keltette árvizek és földcsuszamlások a Rio de Janeiro közelében található, a turisták körében kedvelt Petrópolis városában. Csaknem ezren maradtak akkor fedél nélkül.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában