Büszkeség

2022.04.01. 19:48

Elfogadták a jelölést: Böjte Csaba Nobel-békedíjas lehet

Böjte Csaba dévai ferences rendi szerzetes csütörtökön erősítette meg: a napokban telefonon értesítették, hogy elfogadták jelölését a Nobel-békedíjra.

Böjte Csaba erdélyi ferences rendi szerzetest Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere jelölte Nobel-békedíjra  - írja a Hírado.hu cikke nyomán a Magyar Nemzet.

Kásler Miklós a jelölést korábban azzal indokolta, hogy

Böjte Csaba az elmúlt évtizedekben egy, az ideológiákon és a politikai érdekeken is túlmutató gyermekmentő programot hozott létre. Az immáron több mint három évtizedes humanitárius tevékenységével lebontotta a Kelet-Közép-Európában élő nemzetiségek közti falakat, amivel egyszerre példaként és jó gyakorlatként is szolgál az egész emberiség számára.

Böjte Csaba a TV2-nek jelölése kapcsán elmondta:

Engem nagyon meglepett, mert igazából úgy volt, hogy valamikor hónapokkal ezelőtt Kásler miniszter úr jelölt, és ugye most, a napokban jött vissza az igazolás a bizottságtól, hogy elfogadták a jelölésemet, igenis számba vesznek 2023-ban.

A ferences szerzetes úgy fogalmazott:

köpni-nyelni nem tudtam, amikor telefonon közölték velem a megtisztelő hírt.

A szerzetes már több mint harminc éve segíti a rászoruló embereket és az árvákat. Elsőként Erdélyben, egy karitatív táborban találkozott árva gyerekekkel, akkor döntött úgy, hogy alapít egy árvaházat - olvasható a Híradó.hu cikkében.

Az eredeti cikk ide kattintva érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a szoljon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában